Logo
huiswerkbegeleiding thumbnail

Rust, duidelijkheid en gezelligheid

Een persoonlijke aanpak in een omgeving waarin zowel de leerling als zijn/haar ouders zich op hun gemak voelen is het belangrijkste uitgangspunt van CHAOS. Ik geef de huiswerkbegeleiding dan ook bij voorkeur individueel. Op deze manier kan mijn hulp optimaal op de behoefte van de leerling en zijn/haar ouders worden afgestemd.

Wanneer een nieuw huiswerkbegeleidingstraject gestart wordt, vindt er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats waarbij zowel de leerling als zijn/haar ouders aanwezig zijn. Tijdens dit gesprek proberen we erachter te komen wat de problemen zijn en hoe ik daarbij zou kunnen helpen. Ik vind het hierbij heel belangrijk dat zowel de leerling als de ouders zich begrepen voelen. Aan het eind van het kennismakingsgesprek wordt een plan van aanpak opgesteld en worden verdere vervolgafspraken ingepland.

Afhankelijk van de situatie streef ik er bij het geven van huiswerkbegeleiding meestal naar dat de leerling en zijn/haar ouders zoveel mogelijk problemen en vragen met betrekking tot school via mij bespreken. Ik vind het belangrijk dat ouders ook echt ouders kunnen zijn en niet een verlengstuk van de docenten op school, dat is meer mijn taak. Mijn ervaring is dat deze werkwijze leidt tot meer rust, duidelijkheid en gezelligheid in het contact tussen leerling en ouders.

De huiswerkbegeleiding van CHAOS wordt in principe gegeven bij mij thuis in Driebergen-Rijsenburg. Indien gewenst kan de huiswerkbegeleiding ook bij u thuis plaatsvinden. Het kennismakingsgesprek vindt meestal bij de leerling thuis plaats.

‘Huiswerkbegeleiding bij Carolien is...
... meemaken dat onze dochter spontaan zegt: ik moet zaterdagmorgen om 9.30u starten met huiswerk maken want dat heb ik zo gepland.
... goed vooruitgaan in de schoolresultaten.
... ervaren dat onze dochter zich op haar gemak voelt.
... inzien dat je voor volgend jaar misschien beter een ander vakkenpakket kan kiezen en dat je er nu trots op bent dat je een beta-meisje geworden bent.
... dat je er naar uitkijkt om het nieuwe schooljaar weer te kunnen starten bij Carolien.

- ouders van EMMA, VWO 3